Dobrogea Brunch – Excursie cu copiii in satul Fantana Mare

In programul Copii cu Viitor, la evenimentul Dobrogea Brunch – Sold out din satul Fantana Mare, 5 copii de la centrele de plasament Antonio si Micul Rotterdam, ambele din Constanta, au avut parte de o experienta culturala si gastronomica speciala, o excursie de o zi cu plimbare in natura, descoperire de traditii din zona Dobrogea, socializare si multe altele! Copiii s-au integrat bine printre participantii si invitatii veniti din diverse locuri ale tarii special pentru a participa la acest eveniment inedit. S-au bucurat de fiecare moment, au aflat o multime de lucruri, au facut miscare in natura, au descoperit lucruri noi, au gustat mancaruri delicioase traditionale turcesti / dobrogene si au interactionat cu multe persoane, inclusiv copii veniti cu familia la eveniment.

Organizat de Asociatia My Transylvania, Dobrogea Brunch – Sold out a insemnat un eveniment de cultura gastronomica la famila Cadîr în satul turcesc Fântâna Mare. Copiii si voluntarii Copii cu Viitor au fost invitati de catre gazde – Ayfer Cadir si sora sa, artista Aylin Cadir, aceasta din urma cantand cateva melodii traditionale turcesti care i-au captivat pe cei mici, chiar daca nu erau in genul muzical cu care acestia sunt obisnuiti. Multumim mult organizatorilor pentru sprijinirea copiilor in campania Copii cu Viitor.

Experienta a inclus o plimbare lunga in natura, prin sat si prin imprejurimi. Copiii au asistat si la un mic atelier gastronomic la care doamnele din sat au gatit traditional si s-au bucurat de surpriza dulce de final: bomboane si acadele facute pe loc, traditional. In ansamblu, o experienta densa, cu multe momente, copiii simtindu-se excelent in grup restrans si cu multa atentie in jurul lor, o experienta asemanatoare celei de familie.

Pe langa bucuria pe care o aducem unor copii lipsiti de apropierea familiei, astfel de activitati au un rol complex in procesul de integrare sociala, in cel educational si in tot ceea ce inseamna motivare si sprijin pentru modelarea corecta a personalitatii. Copii cu Viitor reprezinta un program pe termen lung conceput in beneficiul copiilor vulnerabili, initiat de Asociatia Club de Bine si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, cu sprijinul partenerilor. Pentru orice ajutor (voluntariat, donatii, facilitare activitati), nu ezitati sa ne contactati printr-un mesaj privat – Copii cu Viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *